Recept
Ingredienser:
- 150 g smör
- eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
- 4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 50 g smör
- eller margarin
- 3 msk starkt kaffe
- eller 3 msk vatten och 0,5-1 tsk frystorkat kaffepulver
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med.
Bred ut smeten i en form som du antingen smörjt med matfett.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Kommentarer
Trackback